Požega: +385.(0)34.410.063
Dobro došli. Možete se prijaviti ili izraditi račun
Croatian English German Russian

 

Poštovani, povodom dana zaljubljenih, Valentinova, pojedini buketi i aranžmani mogu odstupati od navedenih cijena zbog cijene crvenih ruža.

 

Značenje broja i boja ruža

Dok svaki cvijet ima prekrasnu priču za ispričati,  ruže stoje usamljene u svojoj povijesti i značenju boja. Toliko, da nismo mogli odoljeti dati im povlašteni tretman i dodijeliti  zaseban prostor za njihovu bogatu simboliku.

Korištena je stotinama godina za prenošenje poruka bez riječi, ruže su dugo bile simbol povjerljivosti – latinski izraz "sub rosa" ( doslovno "ispod ruže" ) znači kako je nešto rečeno u tajnosti i povjerenju.

Bez obzira na boju, njihova jedinstvena ljepota i suptilan miris prenose poruku koja garantira oduševljenje onoga tko je dobije i zavist ostalih.

Ako tražiš način kako dodati malo više osjećaja svojoj "tihoj" poruci privrženosti, sastavili smo listu značenja vezanu za različite boje ruža.

  CRVENA – Ne postoji ništa tajno o crvenim ružama – simbolu ljubavi. Teško je zamisliti Valentinovo bez ovog odvažnog i dramatičnog cvijeta. Osim što je  ultimativni simbol romantične ljubavi i neprekidne strasti, crvena ruža također izražava poštivanje i kreativni duh ljubavi. Predstavljajući pravu ljubav jaču i od trnja, crvena ruža je svima poznata i kao - cvijet zaljubljenih.
  BIJELA – Predstavlja poniznost, čistoću i nevinost. Povezuje se sa mladom ljubavi, a još se smatra i cvijetom mladenki. U Škotskoj, kada bijele ruže procvjetaju u jesen, to je znak ranog braka. Također simbolizira istinu i poštivanje, šalje poruku odanosti i govori: "Ja sam te dostojan!"
  ŽUTA – Dok se u Viktorijansko doba smatralo da žuta ruža simbolizira ljubomoru, danas predstavlja prijateljstvo, sreću i brižnost. Buket ovih, suncem ispunjenih cvjetova, prenosi toplinu, radost i privrženost.
  PINK – Simbolizira nježnost, ženstvenost, eleganciju i uglađenost. Roza ruža također nosi dodatno značenje ovisno o svojoj nijansi. Tamno roza znači zahvalnost i razumijevanje dok svjetlija nijansa sugerira na naklonost, divljenje i sreću.
  NARANČASTA – svojim toplim, nježnim tonovima narančasta ruža simbolizira entuzijazam i strast. Ako tražite način da izrazite divljenje i privlačnost – sa prikrivenom porukom strasti i uzbuđenja – onda pošaljite buket ispunjen ovim vatrenim cvjetovima.
  LILA – Smatra se gotovo mističnom u prirodi, simbolično se povezuje sa osjećajem očaranosti, požude te nečega čemu prilazimo sa oprezom, ne čudi da lila i ljubičasta ruža šalju poruku ljubavi na prvi pogled.
   KOMBINIRANJE BOJA – Miješanjem crvenih ruža  sa ružama drugih boja možete poslati dodatnu poruku ovisno o vašem izboru buketa. Na primjer, kombinacija crvene i žute predstavlja dobro raspoloženje i sreću, dok crvena i bijela simboliziraju ujedinjenost.

 

ZNAČENJE BROJA

Ako izbor boje nije dovoljan da izrazite svoje najdublje misli, možete prenijeti svoju poruku i kroz broj ili vrstu ruže koju odaberete. Na primjer, buket ruža (predstavlja nedužnu ljubav) kaže: "ti si vječno mlad i lijep", dok ruže bez trnja znače: "ljubav na prvi pogled", a ruža mjesečarka znači: "uvijek ću te se sjećati"

Na listi koja slijedi saznat ćemo kako različit broj ruža može predstavljati različite ljubavne poruke.

Koliko ruža poslati?

1Na prvom spoju jedna ruža simbolizira "ljubav na prvi pogled". Može se pokloniti i u nekim narednim godinama zajedničke veze što znači: "još uvijek te volim".

2Pokloni dvije ruže ako želiš nekome iskazati uzajamnu ljubav i privlačnost.

3Predstavlja par i ljubav koju dijele, buket od tri ruže je tradicionalan poklon za proslavu prvog mjeseca veze.

6Bez obzira da li je u pitanju simpatija iz škole ili neka zrelija strast, šest ruža predstavlja zaljubljenost/   zaluđenost.

9Ako želiš poslati poruku "Zauvijek zajedno" pošalji devet ruža

10Recite da je vaša ljubav savršenstvo sa deset ruža.  

12Broj dvanaest vrišti "BUDI MOJ/MOJA!!!"

13Reci nekome da ćete biti prijatelji zauvijek sa buketom od trinaest ruža.  

15Želite reći da vam je žao? Pošaljite petnaest ruža.      

20Pošalji poruku "moji osjećaji prema tebi su iskreni" sa buketom od dvadeset ruža.   

21Dvadeset jedna ruža govori "Odan/a sam ti".          

24Dvadeset četiri znači "tvoj/tvoja sam".  

25Pošalji poruku "čestitam" sa dvadeset pet ruža.   

36Trideset šest znači "preko ušiju sam zaljubljen/a!"  

40Četrdeset znači "moja ljubav prema tebi je iskrena".   

50Da bi izrazio ljubav bez granica napuni buket sa pedeset luksuznih ruža.        

       

 Europska unija

Zajedno do fondova EU

Izrada internetske stranice sufinancirana kroz projekt „Informatizacija poslovanja 
uvođenjem suvremenih programskih rješenja“ sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost obrta Valis flora.

Prijavite se za Newsletter

Prijava ili izradi račun

fb iconPrijavi se s Facebook