Požega: +385.(0)34.410.063
Dobro došli. Možete se prijaviti ili izraditi račun
Croatian English German Russian

 

Poštovani, povodom dana zaljubljenih, Valentinova, pojedini buketi i aranžmani mogu odstupati od navedenih cijena zbog cijene crvenih ruža.

 

Cvijet mjeseca rođenja i njegovo značenje

Da li ste znali da svaki mjesec rođenja ima svoj cvijet i da svaki od njih ima posebno značenje? Kao i ljudi, svaki cvijet mjeseca rođenja je osoban (karakterističan) – ispunjen značenjem i predivnim pričama. Bilo da tražite kreativni način za proslaviti nečiji rođendan, ili želite po svom ukusu napraviti cvjetni aranžman za bilo koju prigodu, naš vodič cvijeća prema mjesecu rođenja će Vam pomoći da otkrijete koji cvijet je jedinstven za koga.

 

Siječanj – Karanfil

Predstavlja ponos, ljepotu, divljenje i zahvalnost, fasciniranost, značaj, božansku ljubav, ženu. Karanfilove višeslojne pernate meke latice kriju izdržljivu jezgru – prikladni paradoks ovog siječanjskog cvijeta. Pošaljite buket kojeg obilježava karanfil nekome tko ima rođendan u siječnju, bogati šareni i mirisni dragulj.

 

Veljača – Iris

Povezuje se sa 25-om godišnjicom vjenčanja. Ne treba čuditi što Irisovo stablo uspravnih latica simbolizira vjeru, hrabrost i mudrost. Ono također simbolizira dragocjeno prijateljstvo, nadu, komplimente i strast. Ovaj cvijet dolazi u plavoj, ljubičastoj, žutoj i bijeloj boji.

 

Ožujak – Narcis

Povezuje se sa 10-om godišnjicom braka. Kada jarko žuti Narcis proviri kroz kasno zimsko tlo, to je kao kad se dugo očekivani prijatelj vraća kući, a njega bi svatko bio ponosan nazvati cvijetom svog mjeseca rođenja. Simbolizirajući preporod i nove početke, naročito kad su predstavljeni u obilnom buketu, Narcisi obećavaju sreću i radost.

 

Travanj – Tratinčica

Nevinost, čistoća, ljubav koja osvaja sve. Povezuje se sa 5-om godišnjicom braka. Utjelovljujući dječju iskrenu radost i zaigranost, ovaj travanjski cvijet bilježi bit proljetnog sretnog i zauvijek mladog stava.

 

Svibanj – Ljiljan

Ljiljani su bili cijenjeni kod drevnih Grka koji su vjerovali da su iznikli od Herinog mlijeka, kraljice Bogova. Dugo povezivani sa Djevicom Marijom, bijeli Madonna Ljliljan predstavlja čednost, dok Ljiljan doline predstavlja slast i poniznost. Na jeziku cvijeća, ovaj svibanjski cvijet izražava čistoću srca, visočanstvo i čast.

 

Lipanj – Ruža

Ljubav, strast, ljepota i savršenstvo. Ruža ima bogatu povijest i značenje. Aphrodite, grčka boginja ljubavi, poklonila je ružu Erosu, a Cleopatra je namamila Mark Antony-a u sobu do koljena punu ružinim laticama. Ime joj dolazi od latinske riječi ''rosa'' što znači crvena. Povezuje se sa 15-om godišnjicom braka.

 

Srpanj – Delphinium

Sa svojim bujnim cvjetovima u obliku dupina, podesno su nazvani delphinium (latinski naziv) ili larkspur (engleski naziv), simboliziraju otvoreno srce i vatrenu privrženost. Također označava osjećaj lakoće i lakomislenosti, nježne nijanse i osvježavajući miris ovog ljetnog cvijeta daje osvježavajuću i karakterističnu prirodnu ljepotu.

 

Kolovoz – Gladiola

Gladiola predstavlja snagu i moralni integritet – nije iznenađujuće ako se uzme u obzir da joj ime dolazi od latinske riječi ''gladius'' što znači mač. Iako njene stabljike u obliku mačeva mogu podrazumijevati rimske gladijatore, njeni romantični cvjetovi su u stanju da prodru do srca sa svojom ljepotom – objašnjavajući zašto je zaljubljenost također još jedno od njenih značenja.

 

Rujan – Zvjezdan

Sa svojom bujnom teksturom, bogatim bojama i ljepotom divljeg cvijeta, lako je uvidjeti zašto su Zvjezdani dugo bili udruženi sa magičnom moći. U drevnim vremenima se vjerovalo da kada se lišće ovog cvijeta spali, njihov parfem može otjerati zlo. Danas, ovaj rujanski cvijet je poznat kao amajlija ljubavi i simbol elegancije.

 

Listopad – Neven

Sa svojim bogatim, jesensko šarenim bojama, neveni su cvijet listopada. Rani Kršćani su zvali nevene Marijinim blagom, i smjestili su ga pored kipa Djevice Marije. Sjajni i šareni sa toplinom kasne berbe i široko otvorenim cvijetom, neveni označavaju privrženost i milost.

 

Studeni – Krizantema

Krizanteme, simbol sunca, držale su mnoge plemenite položaje u drevnim kulturama. Japanci su smatrali da uredna rasprostranjenost njihovih latica predstavlja savršenstvo, a Confucius je predložio da se one koriste kao predmet u meditaciji. Označava optimizam i sreću.

 

Prosinac – Božićna zvijezda

Također poznat kao božićni cvijet. Legenda kaže da je božićna zvijezda nastala kao skroman korov. Kada je mala djevojčica, bez potrebe za veličanstvenim poklonom, smjestila korov na crkveni oltar, on se pretvorio u briljantan crveni cvijet. Označavajući veselo raspoloženje i radost, cvijet prosinca, Božićna zvijezda je prigodno priznanje radosnim proslavama u tom mjesecu.

 

 

       

 Europska unija

Zajedno do fondova EU

Izrada internetske stranice sufinancirana kroz projekt „Informatizacija poslovanja 
uvođenjem suvremenih programskih rješenja“ sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost obrta Valis flora.

Prijavite se za Newsletter

Prijava ili izradi račun

fb iconPrijavi se s Facebook